image/svg+xml
Verkocht

het Plan

De Wijk

De woningen worden gebouwd achter de bestaande vrijstaande woningen aan de Hoofdweg 875 tot 893. Aan de noordwestzijde grenst het project aan Tudorpark. Deze fraaie nieuwbouwwijk die in vergelijkbare stijl wordt gebouwd vormt straks één geheel met Tudor Gardens. De wijk wordt ontsloten via Tudorpark en krijgt tevens een ontsluiting voor voetgangers en fietsers op de Hoofdweg.
 
De ruim opgezette wijk Tudor Gardens straalt op alle fronten luxe en kwaliteit uit. Dit is terug te zien in de opzet van de openbare ruimte: gebogen, bijna kronkelige straten voorzien van mooie gebakken straatstenen en luxe lantaarns. Het beeld wordt gevormd door een viertal groene parkjes, hier en daar voorzien van speelvoorzieningen voor de kinderen. Het groene beeld wordt versterkt doordat er weinig geparkeerd wordt in de straten. Grotendeels wordt er uit het zicht geparkeerd in parkeerhoven achter de woningen of op de eigen royale oprijlaan. Vrijwel alle woningen beschikken over 2 privé parkeerplaatsen en de wijk bevat geen doorgaande wegen, alleen rustige straatjes met bestemmingsverkeer dus!

Woningen

Ruime, luxe woningen met grote tuinen is wat de klok slaat in Tudor Gardens. Een wijk met een grote variatie aan woningtypes met appartementen, herenhuizen, geschakelde en vrijstaande villa's en geschakelde en vrijstaande rietkappers. Daarnaast komt er een sfeervol complex met 57 huurappartementen (in ontwikkeling). Allen georienteerd op de Tudor Gardens kenmerkende groene parkjes.

Ontwerp

Alle woningen zijn ontworpen in de romantische Tudorstijl. Onze top-architecten laten geen detail aan het toeval over.
Rene van der Maten van MB Architecten:  ‘Een standaard woning zult u hier niet tegenkomen.’ ‘De gevarieerde bouwblokken kenmerken zich onder andere door de toepassing van hoogwaardige materialen, bijzondere metselwerk-architectuur en steile kappen met daarin een zee van ruimte, die afwisselend zijn bedekt met leipannen of riet, veelal voorzien van de rijk gedetailleerde schoorstenen met de kenmerkende ‘chimney pots’.’
 
Het appartementengebouw is ontworpen door Van Bergen Architectura. Met het ontwerp is aansluiting gezocht bij de Tudorstijl van de woningen. 
Michael van Bergen van Van Bergen Architectura over het ontwerp: "Het gebouw manifesteert zich tussen twee stijlen. Het bakstenen 'Voorhuis' verwijst naar oude bestaande polderboerderijen en het 'Achterhuis', de half-timber schuur, naar de nieuwe achtergelegen Tudorwijk. Door verschillende nokhoogtes en materialisering kenmerken beide bouwwerken hun eigen karakter. Binnen de romantische Tudorstijl is gezocht naar buitenruimtes die meer konden zijn dan een balkon. Zo groeit een erker in het 'Voorhuis' uit tot een loggia en torenterras, en groeit de half-timber constructie van het 'Achterhuis' uit tot variërende buitenruimtes. Door repetitie in beeld te vermijden behoudt het gebouw zijn kleine schaal, waarbij ieder zijn individuele woning heeft in een grote boerderij."Kijk op de website van Tudor Gardens voor het totale plan: tudorgardens.nl

Menu